Gevolgen voor uw ouderdoms- en partnerpensioen

Een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen verandert niets aan de hoogte van het ouderdomspensioen of partnerpensioen dat u ontvangt. Belangrijk om te weten is dat er geen partnerpensioen is verzekerd voor uw nieuwe partner. Als u komt te overlijden, krijgt uw nieuwe partner dus niets.
 

Partner aanmelden

Als u trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of een samenlevingscontract afsluit, dan heeft dat geen gevolgen voor het pensioen dat u bij Campina heeft opgebouwd. U hoeft hiervoor ook niks aan ons door te geven. Omdat de pensioenregeling bij het pensioenfonds is gesloten, bouwt u geen pensioen meer bij ons op. Wij hebben het alleen in beheer. We raden u wel aan om uw partner aan te melden bij het pensioenfonds waar u op dit moment pensioen opbouwt. Hoe u dat doet, leest u op de website van uw nieuwe pensioenfonds of pensioenuitvoerder.

Bent u al met pensioen? Ook dan hoeft u uw nieuwe partner niet bij ons aan te melden. Hij of zij heeft namelijk geen recht op partnerpensioen. Dat heeft een partner alleen als u al een relatie had toen u nog pensioen bij ons opbouwde.