Met pensioen gaan

De pensioenleeftijd bij Pensioenfonds Campina is 65 jaar. Een paar maanden voordat u 65 wordt, ontvangt u van ons een formulier om uw pensioen aan te vragen. Als u bijna 65 wordt en nog geen aanvraagformulier heeft ontvangen, dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.
 

Eerder of later met pensioen

Als u een prepensioen heeft, dan kunt u bij Pensioenfonds Campina vanaf uw 62e met pensioen. U hoeft geen gebruik te maken van het prepensioen. Doet u dat inderdaad niet? Dan wordt het prepensioen omgezet in ouderdomspensioen. Dit komt dan bij het ouderdomspensioen dat u al heeft opgebouwd. Overleg in eerste instantie met uw werkgever over uw vertrek als u eerder met pensioen wilt gaan. Als u langer wilt blijven werken, bijvoorbeeld tot uw AOW-leeftijd, dan kan dat ook. Geef dit wel ruim voordat u 65 jaar wordt aan ons door.
 

Hoger en lager pensioen

Als u uw pensioen aanvraagt, dan kunt u ervoor kiezen om eerst een aantal jaar een hoger bedrag te ontvangen en daarna een lager bedrag. Dit kunt u bijvoorbeeld doen ter overbrugging naar uw AOW-leeftijd of als u nog studerende kinderen hebt die u onderhoudt (eerst hoog dan laag). U geeft deze keuze aan ons door als u uw pensioen aanvraagt.